Webbplatsens överlägg

Solskydd

Om man sover i kabinen blir det ganska ljust. Ett solskydd över fönsterrutorna hjälper till med mörkläggningen. Solskyddet ger också insynsskydd, vilket kan vara bra om man ligger i gästhamn och inte vill att alla som går förbi ska kunna titta rakt in i kabinen och se när man byter om eller vad man gör. Solskyddet gör också att saker i kabinen inte blir lika solblekta. Här är en bild på ett solskydd som Robert Emme lät tillverka.

I solskyddets nederkant sitter åtta öljetter som är till för att fästa solskyddet i nederkant. Det sitter två öljetter i överkanten också, men de syns inte på denna bild.

Här är en närbild på de främre fästena. Robert fäster skyddet med stroppar.

Här är det bakre övre fästet med öljett och stropp. Solskyddet fästs först med de två övre stropparna så hålls det på plats. Sedan fäster man de nedre stropparna.

I nederkant bak sitter en vanlig repstump, alla övriga fästen är med gummiband som fjädrar lite.

Så här ser solskyddet ut när det inte är uppe.

Närbild på de bakre fästanordningarna.

Här är de främre.

En annan variant är att sätta något på insidan. Hittade dom på Ullared då familjen handlade annat, perfekt i storlek så jag delade dom mitt itu på längden och fick ut 2 st som blev lagom i höjd. Dessa tar mindre plats när de inte används samt skyddar ännu bättre från solen. Fördelen är att dessa inte drar åt sig fukt utan jag tror att dom kommer hålla sig fina länge. Uppsatta med kardborrband (dubbelhäftande). Blir dock lite varmare ifall morgonsolen är stark.

mrkergardin_1

Med nya kapellet går det att köpa till gardiner som täcker kapell rutorna i aktern, så nu är det helt mörkt.

mrkergardin_2