Webbplatsens överlägg

Akterkapell

Eliassons Segelmakeri har tagit fram en ny prototyp för akterkapellet. Detta kapell kostar ca 8400:- inkl. moms, exkl. frakt. Kapelltyget finns i 14 olika färger. Här har de sytt upp ett i marinblått, ungefär samma färg som den mörkblå färgen i logotypen.

Jämfört med originalet har man lagt till en extra ruta i form av den nedre triangeln på respektive sida. Detta ger mer ljus i kabinen när kapellet är uppfällt. Man kan också få gardiner som fälls ner över rutorna, vilket är bra om man ska sova i kabinen och vill ha det lite mörkare. Gardinerna kostar ca 700:- extra. Här är motsvarande bild från styrbordssidan.

Rutan i aktern har också gjorts något större jämfört med originalet. Allt för mera ljusinsläpp.

Rutan i aktern sitter med en dragkedja runtom, vilket gör att man kan ta bort hela akterdelen.

Så här ser infästningarna ut inifrån. Snyggt med den röda förstärkningen.

En sak till som är klart bättre på det nya kapellet jämfört med det gamla är att vattnet lätt rinner av vid rutans nederkant. Rutan är sydd på insidan men längts ned så ändras den till utsidan. Gamla kapellet läckte gärna vatten här.

akterkapell9

 Här har Lennart Bendtz byggt en sarg runt hela akterpartiet. Syftet med sargen är att kapellet ska sluta tätt runt hela akterpartiet. Det ser dessutom ut att vara mycket enklare att knäppa kapellet med sargen monterad.

Här är en bild på sargen, sett från insidan.

En sista bild utifrån. På den här bilden verkar dessutom akterkapellet vara omgjort så att man fäster det i sidorna genom att dra fast det med ett blixtlås. Det måste gå betydligt fortare att få upp detta kapell än standardkapellet. Notera också den förlängda badstegen, som gör det lättare att ta sig upp ur vattnet.