Webbplatsens överlägg

Soldyna

Som originaltillbehör till 695-an finns en soldyna som ser ut så här. Den här soldynan är redan förbättrad jämfört med originalet. Normalt måste man nämligen montera ner hela Lagun-bordet, inkl. ställningen, för att kunna få dynan på plats. Den här dynsatsen är ursågad så att man inte behöver ta bort Lagun-bordet. Smart.

 

Det som kanske är sämst med dynsatsen är att den är otroligt skrymmande. Bilden är lite liten, men visar ändå den typiska placeringen under färd. Varje gång man ska sova måste man flytta på eländet.

 

Här är en fiffig lösning på problemet. Matbordet är omgjort så att det kan fällas ut och blir därigenom den bärande delen av sängen. Det här bordet ser mer stabilt ut än Lagun-bordet, särskilt som stödbenet är placerat på durken. Bordet sänks till önskad höjd och skivan fälls ut.

 

Kvarstår bara att lägga på soldynan, som nu alltså inte behöver ha någon bärande underdel i plywood. Man borde dessutom kunna dela dynan i två delar, vilket gör den ännu enklare att stuva undan när den inte används.

 

Om man vill sova fler personer i kabinen kan man satsa på den här varianten.

 

Dynorna vilar på samma reglar som originaldynan, plus att det finns en extra regel under förarsätet.