Webbplatsens överlägg

Info från styrelsen, Oktober 2011

Hej Alla,

Hoppas att ni haft en bra båt sommar, antar att de flesta av oss redan har eller snart kommer att ta upp båten för att invänta nästa fina båt säsong.

Tänkte informera lite vad vi i styrelsen jobbar med just nu.

 

Medlemmar;

Just nu är vi 50 medlemmar vilket är kul, vi kommer troligen att tappa några medlemmar som vi inte får kontakt med (som inte betalt medlemsavgiften än), då vi kommer att stänga deras konton och därmed anser vi att de trätt ur klubben. Så tänk på att uppdatera er kontakt uppgift ifall något ändras, främst e-post adressen.

 

Nytt Postgiro Nummer för Ryds 695 klubben;

Vi skall till nästa inbetalning av medlemsavgiften skaffa oss ett eget Ryds 695 PG nummer som ni kan betala in till. I dag så använder vi ett som Bennie haft för sitt företag men det var bara en temporär lösning. För det måste vi även registrera Ryds 695 klubben hos skatteverket som en ideell förening vilket inte var gjort.

 

Nytt webb hotell;

Stefan Palmqvist som drev Ryds 695 klubben innan vi bildade en ideell förening av klubben flaggade tidigt att det är dags att byta webb hotell, det vi har idag är relativt billigt men har dålig support (som främst vår webbmaster behöver) samt att vissa användare upplever att det är långsam uppdatering när de är inne på hemsida, även inloggning kan ta tid. Så vi håller på att titta på ett prisvärt alternativ, detta kommer inte att ändra något på hemsidans utformning.

Vore bra med någon feedback från er användare hur ni upplever hemsidan? Har ni problem?

 

Hemsidan

För icke medlemmar så kan hemsidan förbättras, bland annat så är webbmastern ända kontakt möjligheten med Ryds 695 klubben och det endast via mail, inget annat alternativ finns. Så vi kommer att göra så att styrelsen blir “offentlig” dvs blir synliga även för de som inte loggat in. Vi kommer även att lägga upp lite bilder på hur båten ser ut, främst invändigt, idag hittar man mer info om detta på ex blocket annonser.

För oss medlemmar så bygger ju sidan mycket på att även ni bidrar med material, ett första steg är att uppdatera er egen profil ifall det inte redan är gjort. Har ni förbättringar ni gjort som ni vill delge så sätt ihop lite bilder + text så kan vi i styrelsen hjälpa till att få upp det på hemsidan.

En ständig fråga som vi har sett i vårt Forum är vilken propeller som man skall ha, nästan alla vi i styrelsen har bytt propeller så vi tänkte sätta upp en liten tabell på hemsidan med typ av motor och lämplig propeller storlek/stigning. Hör gärna av er vad ni är nöjda med och vilken som inte var bra ifall ni bytt.

Tänkte även lägga upp en info om Vinterkonservering av motorn där vi kan sprida information hur man gör det på bästa sätt.

Men vi är övertygade att det finns många andra önskningar på hemsidan också så hör av er så vi vet.

 

Klubbdekal;

Vi håller på att titta på att ta fram en fin dekal/klistermärke som säger “medlem i Ryds 695 klubben, www.ryds695.se ” . Tanken är att den sätts på båten (eller bilen) så man ser att ni är medlem och att det finns en hemsida att söka mer information om Ryds 695 klubben och båt modellen för någon som ser dekalen.

 

Vinter träff (klubbträff);

Vi kommer även denna vinter anordna en träff i Stockholms området runt slutet januari/början februari som det ser ut nu. Uppskattad träff där vi umgås och äter gott, vi har haft mat teman från olika länder, pratar båt minnen samt tittar på fina sommar bilder från båt året som gått.

Mer info kommer när det börjar närma sig.

Vore kul om det gick att anordna en liknande träff på annat håll, kanske Göteborgs området, vi kommer sända ut förfrågan framöver.

 

Övrigt;

Är det någon som har andra önskemål/synpunkter vad ni vill att klubben skall göra så hör gärna av er till oss i styrelsen. Det är viktigt att vi får den informationen så vi prioriterar klubbens inriktning på rätt sätt.

Ex, idag har vi ett företag som gör kapell till våra båtar (finns på hemsidan) då inte Ryds tillhandahåller dom mer, så inte varje medlem måste leta upp var man kan köpa detta, men hur är där det med andra detaljer som nya stripes till båten etc, skall vi lägga ned tid på och få fram företag som vi kan rekommendera även där?

 

Mvh

Styrelsen / Robert Jung