Webbplatsens överlägg

Hurts under fotpall

Ett bra stuvutrymme finns under fotpallen på babordssidan. Utrymmet är på nära 30-40 liter, även om det är svårt att utnyttja hela detta utrymme. Tre personer i klubben gick ihop och beställde hurtsar som passade perfekt till detta utrymme. Så här fina hurtsar pryder nu min, Bennie Sjöquists och Staffan Berglings båtar.

 

Mats Hydén har en liknande hurts monterad på sin båt. Dessutom har han ett väldigt snyggt teakgolv som i alla fall jag är avundsjuk på.

 

Här är en liknande variant på hurts, fast här har man gjort mer genomgripande förändringar av hela babordssidan.

 

På Robert Jungs båt sitter en plasthurts under fotpallen. Denna kan inköpas på t.ex. Erlandsons Brygga för ca 500:- och kan monteras på flera ställen i båten. Den är dock bara 16 cm djup, vilket är lite synd. Utrymmet under fotpallen rymmer en hurts som är ca 35 cm djup, så man missar en del förvaringsutrymme med denna variant.

 

Oskar Hagberg fixade ett stuvutrymme genom att köpa en standardlucka som öppnas uppåt. För att sakerna inte ska åka runt i stuvutrymmet under färd satte han en plywoodskiva vid kylskåpet. Den funkar som ett stopp bakåt. Framåt finns redan ett stopp i form av garderoben.

 

På familjen Ragnewalls båt har man valt en liknande lösning. Det ligger en lös skiva av teakplywood ovanpå utrymmet.

 

När man lyfter på skivan finns ett förvaringsutrymme under.